גמילה מקנאביס

קנאביס, הידוע גם בשם מריחואנה או גראס, הוא אחד החומרים הפסיכואקטיביים הנפוצים ביותר בעולם.

בעוד שאנשים רבים משתמשים בקנאביס למטרות פנאי מבלי לחוות בעיות משמעותיות, חלק מהאנשים עלולים לפתח תלות בסם, מה שמוביל לקשיים בשליטה על השימוש ולחוות תסמיני גמילה בעת ניסיון להפחית או להיגמל מהסם. 

גמילה מקנאביס – מתי היא הכרחית?

גמילה מקנאביס עשויה להיות הכרחית עבור אנשים שפיתחו תלות בסם וחווים השלכות שליליות כתוצאה מהשימוש בו. סימנים נפוצים של תלות בקנאביס כוללים:

  • דחף עז: תשוקה או דחף עז להשתמש בקנאביס, במיוחד במצבים שבהם התרופה אינה זמינה.
  • סבילות: צריכה של כמויות גדולות של קנאביס כדי להשיג את ההשפעות הרצויות, דבר המעיד על סבילות לתרופה.
  • תסמיני גמילה: בעת ניסיון להפחית בשימוש בקנאביס המשתמשים יכולים לחוות תסמיני גמילה כגון עצבנות, חרדה, נדודי שינה, ירידה בתיאבון ושינויים במצב הרוח.
  • הפרעה לחיי היומיום: שימוש בקנאביס יכול להפריע לפעילויות יומיומיות, מערכות יחסים, עבודה, לימודים ולהוריד את הפרודוקטיביות ביום יום.
  • ניסיונות להיגמל כושלים: ניסיונות לא מוצלחים להפסיק או לצמצם את השימוש בקנאביס למרות הרצון לעשות זאת.


אסטרטגיות לגמילה מקנאביס

אנשים אשר מבקשים להיגמל מקנאביס יכולים לנסות זאת בעצמם או לפנות לקבלת טיפול תמיכתי. במידה ואתם מנסים להיגמל מקנאביס בעצמכם, תוכלו לבצע את השלבים הבאים:

  • הגדרת יעדים: הגדירו יעדים ריאליים להפחתת השימוש בקנאביס. התחילו בזיהוי סיבות ספציפיות לרצון לצמצם או להפסיק והגדירו אבני דרך ברות השגה כדי לעקוב אחר ההתקדמות.
  • הפחתה הדרגתית: הפחיתו בהדרגה את השימוש בקנאביס לאורך זמן במקום להפסיק בפתאומיות. גישה זו יכולה לעזור למזער את תסמיני הגמילה ולהגביר את הסבירות להצלחה ארוכת טווח.
  • פתחו אסטרטגיות התמודדות: זהו אסטרטגיות התמודדות חלופיות לניהול התשוקות ותסמיני הגמילה. עסקו בפעילויות כגון פעילות גופנית, מדיטציית מיינדפולנס, תחביבים או טכניקות הרפיה כדי להסיח את דעתכם ולהפחית את המחשבה על הסם.
  • הימנעו מטריגרים: זהו והימנעו מטריגרים שעלולים להגביר את הדחף להשתמש בקנאביס, כגון מצבים חברתיים, מקומות או אנשים הקשורים לשימוש בסמים. בצעו שינויים בסביבה שלכם כדי להפחית את החשיפה לטריגרים וליצור מרחב תומך ונטול סמים.
  • שינוי מעגל חברים: במידה ואתם נמצאים ליד חברים שמעשנים מדי יום, נסו לצמצם מפגשים איתם. נסו להכיר אנשים עם תחומי עניין אחרים, על מנת שלא תתפתו לצרוך את הסם.
  • חפשו תמיכה: פנו לחברים תומכים, בני משפחה ואנשי מקצוע שיכולים להציע עידוד והדרכה במהלך תהליך הגמילה. שקלו להצטרף למערך טיפול תמיכתי כמו "אחד על אחד" אשר נותן מענה באמצעות שיחות פרטניות, קבוצות תמיכה וליווי של מכורים נקיים לצד טיפול תרופתי בעת הצורך.


תסמינים נפוצים של גמילה מקנאביס

תסמיני גמילה מקנאביס יכולים להשתנות מאדם לאדם אך לרוב כוללים עצבנות, חרדה, מצבי רוח, חוסר שקט, ירידה בתיאבון, הפרעות שינה ותשוקה לסם.

תסמינים גופניים כגון כאבי ראש, הזעה, בחילות ואי נוחות בבטן עשויים להתרחש גם הם. תסמינים אלו מגיעים בדרך כלל לשיא במהלך השבוע הראשון לאחר הפסקת השימוש בקנאביס מתפוגגים בהדרגה במהלך השבועות הבאים.

עם זאת, אנשים מסוימים עשויים לחוות תסמינים מתמשכים במשך מספר שבועות או חודשים, במיוחד אם הם היו משתמשים כבדים או עם בעיות בנפש.

בעוד שאנשים מסוימים עשויים להיגמל בהצלחה מקנאביס בעצמם, אחרים עשויים להפיק תועלת מתמיכה וטיפול מקצועיים.

ב"אחד על אחד", אנו מבינים את האתגרים של גמילה מקנאביס ומתמסרים למתן תמיכה אישית ליחידים ולמשפחותיהם לאורך תהליך ההחלמה.

צוות אנשי המקצוע המובילים שלנו, לרבות פסיכולוגים, עורכי דין, פסיכותרפיסטים, פסיכיאטרים ומדריכים-מכורים נקיים, משתפים פעולה יחד לפיתוח תכניות שיקום אישיות המותאמות לצרכיו הייחודיים של כל מטופל.

אנו מציעים תמיכה צמודה למשפחת המטופל, מספקים חינוך, הכוונה ועידוד כדי להקל על תהליך הריפוי.

אם אתם או אדם אהוב נאבקים בתלות לקנאביס, אנחנו כאן כדי לעזור! צרו איתנו קשר עוד היום כדי ללמוד עוד על השירותים שלנו וכיצד נוכל לתמוך בכם במסע להחלמה.

אנחנו זמינים 24/7, השאירו פרטים להתייעצות עוד היום!
דילוג לתוכן